Hvad er et risikofrit sportsbet?

Ofte ser man de forskellige online bookmakere reklamere med, at hos dem kan man få helt risikofrie sportsbet. Som en helt naturlig rygmarvsreaktion melder tanken sig: ”Aaah, kan det nu passe!”. Så lad os hurtigt rende igennem, hvad det går ud på.

For det første, så findes der jo sådan set ikke noget som et risikofrit sports bet – du kan altid risikere at tabe. Men spiller du risikofrit, så får du bare tabet dækket ind af bookmakeren, der efterfølgende sætter pengene ind på din konto, som om det var en almindelig bonus.

Et eksempel kunne være, at der op til EM-slutrunden var en bookmaker, der reklamerede med, at du kunne få lov risikofrit at spille på tre indledende gruppekampe for 100 kroner. Hvis du tabte, så ville de efterfølgende sætte 100 kr. ind på din spilkonto, og du har dermed ikke tabt noget.

Det er helt korrekt, men det hører så med til historien, at du faktisk i første omgang har brugt 100 af dine egne kroner på overhovedet at spille, og at du efterfølgende ikke direkte kan hæve de 100 kroner ud igen pga. omsætningskravene.

Så selvom det risikofrie væddemål stadig ikke er helt risikofri, så kan det i hvert fald betragtes som et rigtig godt tilbud. Fuldstændig ligesom når det lokale byggemarked skilter med at du kan ”spare momsen”, hvis du handler i weekenden. De snyder jo heller ikke skattemyndighederne – men giver bare 20% rabat på alle varer. ”Spar momsen” og ”risikofri væddemål” klinger bare bedre for nogle end ”Spar 20%” og ”100 kr. i velkomstbonus”.