Den sikre vej til at tabe på odds!

Mange, der har oddset et stykke tid, får på et eller andet tidspunkt den ”geniale” tanke, at selvom f.eks. Brøndby ikke lige har den bedste sæson, så kan de da ikke tabe hver eneste kamp! Ved at spille systematisk på at Brøndby vinder, så vil man ved udgangen af en sæson mindst have vundet en håndfuld gange og dermed mindst have en håndfuld hundredelapper i hånden.

Måden den typisk tænkes på er at du beslutter dig for, hvor meget du ønsker at vinde, hver gang Brøndby vinder – f.eks. 100 kr.
I runde 1 har Brøndby måske odds 1,7 for en sejr, og du satser derfor 100/0,7 = 143 kr. på en sejr. Vinder de, så vinder du 100 kr.
Det gør de desværre ikke, så i runde 2 hvor oddsene er 1,3 er du derfor nødt til at satse de 100 kr. du ønsker at vinde + de 143 kr. du tabte i første omgang. Du satser derfor 243/0,3 = 810 kr. på en sejr til Brøndby.

Og sådan fortsætter du indtil de vinder, hvorefter du får alt det tabte + 100 kr. i lommen.

I teorien har du fuldstændig ret – på et eller andet tidspunkt vil Brøndby vinde en fodboldkamp og derfor vil du blive lidt rigere. I mellemtiden risikerer du bare at have tabt så store summer, at du enten rammer loftet for, hvad din bookmaker accepterer af spil eller rammer loftet for, hvor mange penge du har.

Princippet hedder Martingale-systemet og er fuldstændig lige så tåbeligt når du oddser, som når du spiller roulette. Her kan du finde akkurat den samme spilteori, hvor man bare hele tiden spiller på f.eks. rød.

PS! At det lige var Brøndby det ”gik ud over” var helt tilfældigt. Princippet er det samme for alle klubber.